Σκηνή εκκρεμές - Tree Tents



Από το www.spittingdragon.blogspot.gr
Η σχεδιαστική ομάδα Luminair, η οποία ειδικεύεται κυρίως σε λύσεις φωτισμού, πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη της απόπειρα να κατασκευάσει ένα φανταστικό καταφύγιο, μια σκηνή-κάψουλα που στην ουσία κρέμεται από τα δέντρα, προσφέροντας μια άνετη και πρωτότυπη διαμονή στους κατασκηνωτές αλλά και σε όσους δουλεύουν στα δάση.

Το σφαιρικό τους σχήμα εξυπηρετεί διπλό σκοπό. Από τη μια μεριά εξασφαλίζει την ίση κατανομή του βάρους για το σύστημα ανάρτησης, απορροφώντας τους κραδασμούς που προκαλούνται από την μετακίνηση όσων ζουν μέσα, ενώ από την άλλη επιτρέπει τη φυσική απορροή της βροχής καθιστώντας τες έτσι 100% αδιάβροχες. Το εξωτερικό τους κέλυφος είναι φτιαγμένο από αδιάβροχο βαμβακερό ύφασμα υψηλής πυκνότητας, ενώ έχει επένδυση από μαλλί για θερμομόνωση κατά τους χειμερινούς μήνες.



Όσο για το σκελετό τους, είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και είναι ελαφρύς για να κάνει τη μετακίνηση και συναρμολόγηση τους ευκολότερη. Στο εσωτερικό τους μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα δύο άτομα, ενώ υπάρχει μια μικρή ξυλόσομπα όπου μπορείς να μαγειρέψεις και να ζεστάνεις το νερό που βρίσκεται αποθηκευμένο σε μια μικρή δεξαμενή κάτω από το πάτωμα.


Η καλύτερη περίπτωση είναι να την έχεις κάπου στημένη μόνιμα και να επισκέπτεσαι όποτε θέλεις, άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο, η φύση είναι πανέμορφη ούτως ή άλλως όλες τις εποχές.











Σχόλια