Τα Πάντα σ' ένα Ποίημα


Συμβαίνει κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει ασταμάτητα στο αιώνα των αιώνων. Συμβαίνει ταυτόχρονα και παντού.

Ανάγκη - ανάγκες, για ελευθερία, για ζωή, για δημιουργία, για παραγωγή, για αγάπη, για κέρδος, για τροφή, για ανεξαρτησία, για ηδονή, για γέννηση, για συγκάλυψη, για πίκρα, για καταδυνάστευση, για θάνατο, για εργασία, για νίκη, για συμβίωση, για καταξίωση, για προδοσία, για μίσος, για έλεγχο, για επιβολή, για πόνο, για αλήθεια, για καταστροφή, για εμπαιγμό, για εγκλωβισμό, για γέμισμα, για να τρώμε τις σάρκες μας, για να τρώμε τις σάρκες των άλλων. Άνθρωποι.

Παντού το καλό και το κακό. Ο διάβολος, η φωνή του μέσα…. Μέσα μας. Η αλήθεια και οι εκδοχές της. Ερωτήματα, απορίες, τι ισχύει τελικά; Όλα ισχύουν, για αυτό ένα είναι που υπερισχύει.

                             

Κάθε στιγμή, κάθε εκατοστό του δευτερολέπτου. Μια ποιητική μάχη είναι η ζωή, σε οποιοδήποτε χρονικό ή γεωγραφικό τόπο, πριν ή μετά την δημιουργία. Όχι αποκλειστικά της γης. Κανιβαλικό απύθμενο βάθος η ψυχή του ανθρώπου με μοναδικό σκοπό και στόχο την ικανοποίηση. Μιας στιγμής ή μιας ζωής. Ενώ τα πάντα και εμείς είμαστε αναλώσιμοι, από εμάς τους ίδιους. Η θυσία που αξίζει για την αλήθεια.

                            
Όταν το φανταστικό είναι απόλυτα ρεαλιστικό και το αντίθετο. Όταν η ποίηση γίνεται πράξη, όταν τα γράμματα μπαίνουν σε μια σειρά, στη σωστή σειρά. Κατανοείς και χάνεσαι, νοιώθεις και δεν το καταλαβαίνεις. Ζεις. Γιατί τελικά η πουτάνα η ζωή είναι πολύ παραπάνω από ωραία, είναι κούκλα και κούκλος μαζί, μοναδική και μοναδικός.

Και αν δεν καταλάβατε η αναφορά είναι για την ταινία ''Cloud Atlas'' των Lana & Andy Wachowski και (τον δίχως λόγια) Tom Tykwer (''Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου'', ''Τρέξε Λόλα Τρέξε'', ''Η Πριγκίπισσα και ο Πολεμιστής''). Ταινία διαχρονική και ρεαλιστική που εμπεριέχει μέσα της τα πάντα, ενώ ταιριάζει στην εποχή και στα δεινά που περνάμε στην χώρα.

Σχόλια